Download nu de ZRM Huishoudens en de ZRM Jongeren.

10-03-2020

Na een jaar onderzoek is het zover: de nieuwe ZRM Huishoudens en de ZRM jongeren zijn bruikbaar bevonden en te downloaden op deze website!

Met de ZRM huishoudens breng je de zelfredzaamheid van een huishouden als geheel in kaart. Met de ZRM Jongeren kun je de zelfredzaamheid van een 12-18 jarige beoordelen.

De ZRM Jongeren (ZRM J)

De ZRM jongeren heeft de GGD Amsterdam ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Jeugd Instituut, Praktikon en de uitvoeringspraktijk natuurlijk. Dit instrument omvat de zelfde domeinen als de bekende ZRM voor meerderjarigen. Maar per domein gebruik je soms andere indicatoren om de zelfredzaamheid te bepalen. 

Download hier de ZRM Jongeren en de handleiding.

De ZRM Huishoudens (ZRM HH)

De ZRM huishoudens heeft de GGD Amsterdam samen met het werkveld ontwikkeld om de zelfredzaamheid van een huishouden te bepalen. Met de ZRM huishoudens bepaal je de zelfredzaamheid van een meerpersoonshuishouden op twee niveaus.

1. Je bekijkt het functioneren van het huishouden als geheel en
2. je wijst eventuele aandachtsgebieden aan bij individuele leden.

Hiermee beantwoord dit instrument aan de vraag naar instrumenten die zich niet op een individu maar op een heel gezin richten. Het instrument is te gebruiken voor particuliere meerpersoonshuishoudens met of zonder kinderen. 

Download hier de ZRM Huishoudens en de handleiding 

Het nieuwe ZRM instrumentarium

Het nieuwe ZRM instrumentarium bestaat nu uit drie complementaire meetinstrumenten. De drie instrumenten bieden kaders aan professionals om te bepalen hoe zelfredzaam individuen en gezinnen zijn. Welke instrument je inzet wordt bepaald door de ondersteuningsvraag van de cliënt en de ondersteuningsbehoefte zoals ingeschat door professionals. In nieuwe trainingen van gecertificeerde ZRM trainers leren professionals hoe deze instrumenten efficiënt en betrouwbaar in te zetten binnen hun werkveld. 

Facebook twitter google_plus linkedin